Hétvégi programok Veszprém megyében

2018.02.01.

Balatonkenesén „művházi ottalvós buli”, Ajkán mackókiállítás, Jásdon gasztronap fánksütéssel, Pápán keresztrejtvényfejtő verseny, Veszprémben szabadulós játék... kár lenne kihagyni őket!

Országszerte több száz helyszínen kínál programokat Helyben van a sokszínűség mottóval február 2. és 4. között a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat.

Gábor Klára, a programsorozat főszervezője az M1 aktuális csatorna adásában elmondta: ebben az évben a Helyben van a sokszínűség szlogennel a szervezők arra akarják ösztönözni a részt vevő intézményeket, hogy minél szélesebb programkínálattal készüljenek a hétvégére, ezzel ráirányítva a figyelmet a helyben lévő kulturális értékekre és a művelődési intézmények helyi társadalomban betöltött közösségépítő munkájára.

A Veszprém megyei kultúrházak sem maradnak ki az eseményből, rengeteg érdekes rendezvénnyel készülnek a hétvégére: a részletes programajánlót ITT olvashatják.

www.kulturhazak.hu honlapon ebben az évben is meghirdették a közművelődési intézményeknek szóló pályázatokat. Az #okosművház2018 innovációs kiírás a közművelődés hagyományteremtő és hagyományőrző szerepét erősítő módszereinek, formáinak, folyamatainak és jó gyakorlatainak bemutatására ad lehetőséget. A #mindentegylapra! közművelődési plakátpályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat várják a szervezők, a #vanképedhozzánk? fotópályázatra pedig az intézmények mellett a közönség is pályázhat a programsorozat eseményein készült fotóival.

A Kultúrházak éjjel-nappal Facebook-oldalán meghirdetett szelfiversenyre a látogatók a kedvenc művelődési házuk előtt készült fotóikkal nevezhetnek. A legtöbb tetszést kiváltó kép készítője 30 ezer forint értékű kulturális utalványt nyer, míg a legtöbb képen szereplő művelődési ház 100 ezer forintos, műszaki cikkek vásárlására jogosító utalványt kap.

 

Forrás: veol.hu

Ha teszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!